Neden Yulaf Tüketmelisiniz ?

Tarih: 26.07.2020 12:46
Neden Yulaf Tüketmelisiniz ?
Neden Yulaf Tüketmelisiniz ?
 B grubu vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve demir mineralleri olmak üzere pek çok besin bileşeni içeren yulaf; hücrelere enerji taşınmasında, dokulara kan aracılığı ile oksijen transferinde ve zarar gören yaşlı hücrelerin yenilenmesinde son derece etkili bir besindir..

Besin içeriği bakımından zengindir

 Besin bileşenleri oldukça zengin olan yulaf güçlü bir karbonhidrat ve lif kaynağıdır; beta-glukan lifler açısından önemli bir kaynaktır. Ayrıca diğer tahıllara göre çok daha fazla protein ve yağ içerir. Yulaf vitamin, mineral ve bitkisel antioksidan bileşenler açısından da zengindir


Kaslarınıza giden protein miktarı artar

8 YK ya da bir porsiyon yulaf ezmesi, vücudunuzun günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. Bunun yanında E vitamini, antioksidanlar, kas liflerini yenileyen glutamin de alırsınız.


Yarattığı tokluk hissi sayesinde kilo vermeye yardımcı olur

Yulaf oldukça doyurucu bir kahvaltıdır. Sizi tok tutacak yiyecekler tüketmek fazladan kalori alımı yapmanızı engelleyebilir ve bu sayede kilo almaktan kurtulup kilo vermeye başlayabilirsiniz. 


Düzenli yulaf tüketimi sindirim sisteminizi rahatlatır

 Yulaf meyve, tohum ve süt ürünü gibi malzemeler kullanılarak her gün tüketildiğinde vücuda yararlı birçok besinin alınmasına yardımcı olabilir. Bu sayede hem daha tok hissedebilirsiniz hem enerjiniz için gereken karbonhidratı alabilirsiniz, hem protein oranı yüksek besin tüketmiş olursunuz hem de sindirimi kolay ve sindirim problemlerinizi azaltabilecek bir öğün tüketmiş olursunuz. Uzmanlar günlük 25 - 35 gram arasında lifli beslenmenin sindirim sistemine olan faydası konusunda hemfikirler. Yulaf ise günlük lif ihtiyacımızın hemen hemen hepsini karşılayabilecek bir besin.
 
Yükleniyor...