Daha Büyük Bicepsler İçin Antrenman Programı

Tarih: 06.08.2020 14:36
Daha Büyük Bicepsler İçin Antrenman Programı
Daha Büyük Bicepsler İçin Antrenman Programı

Genelde kol antrenmanı bir kas antrenmanlarda her zaman önceliği almaktadır. Bugünkü yazımızda herkesin öncelik verdiği biceps kasına hacim kazandıracak bir antrenman programından bahsettik. Biceps brachii, kolunuzun büyük bir çoğunluğunu meydana getiren iki başlı büyük kasa verilen isimdir. Bu kasın asla tek başına çalışmadığını da eklemek isteriz.

Brachioradialis kası ise ön kolunuzun büyük bir bölümünü oluşturmaktadır ve kol gelişiminizi Temel Reis benzeri bir alt kol geliştirerek tamamlayabilirsiniz. Diğer bir değişle biceps antrenmanı sadece biceps kaslarınızı çalıştırmamalı.
Çoğu insan biceps antrenmanına biceps kasları için en iyi hacim kazandırıcı hareket olduğu söylenen barbell curl hareketiyle başlar. Bununla beraber bu hareket ile antrenmana başlarsanız kolunuzun küçük kaslarını yorabilir ve antrenmanınızın geri kalanında onları çalıştırmakta zorlanabilirsiniz. Bu, uzun vadede hacim kazanmanızı engellemektedir. 
Unutmayın, sürekli aynı antrenmanı yaparsanız kaslarınız tembelleşir. Kaslarınızı daha verimli bir şekilde çalıştırabilirsiniz çünkü farklı ve yeni antrenmanlar daha iyi bir hacim kazandırır.  Antrenmanınızın başında küçük kas gruplarını çalıştırarak onları yorabilir ve daha çok kas lifini hareketlere dâhil etmek için büyük kaslarınızı daha çok çalıştırabilirsiniz. 


ANTRENMAN

1. HAMMER CURL (4x12)



2. CABLE BICEPS CURL (3x12)



3. PREACHER CURL (2x12)



4. BARBELL BICEPS CURL (4x8)



5. SEATED DUMBBELL BICEPS CURL (3x10)


Yükleniyor...