Karın Kaslarınızı Görebileceğiniz 8 Egzersiz

Tarih: 03.08.2020 13:18
Karın Kaslarınızı Görebileceğiniz 8 Egzersiz
Bugünkü yazımızda karın kaslarınızı ortaya çıkaracak antrenman tavsiyelerinden bahsettik.
 
Karın Kaslarınızı Görebileceğiniz 8 Egzersiz
Karın kaslarının gözükmesi için için son yıllarda beslenmenin öneminin anlaşılmaya başlandığını söyleyebiliriz. Bunun için özel olarak geliştirilen karın kası diyetleri bile mevcut.
Ancak sıkı bir antrenman yapmadan karın kaslarınıza ulaşamazsınız. Bugünkü yazımızda karın kaslarınızı ortaya çıkaracak antrenman tavsiyelerinden bahsettik. Buradaki hareketlerden istediklerinizi uygulayabilirsiniz.


1. Bicycle Crunch

3 set / 12 tekrar (her bir taraf için)



Sırt üstü yere uzanın, bir ayağınızı ileri doğru uzatın, bu esnada diğer ayağınızın dizini göğsünüze doğru çekin. Ellerinizi başınızın arkasında tutun ve karşıt dirseğinizle göğsünüze çektiğiniz dizinize dokunun. Vücudunuzu döndürün ve diğer dirseğinizle öbür dizinize dokunmaya çalışın.

2.Hanging Leg Raise

3 set / 12 tekrar (her bir taraf için)



Bir barfiks demirine geçin ve düz bir şekilde asılın. Bacaklarınızı elinizden geldiğince  yükseltin. Eğer egzersizi uygulamak zor geliyorsa bacaklarınızı sadece bel hizasına kadar yükseltin.

3.Back Extension

3 set / 12 tekrar



Göğsünüzün önünde bir ağırlık tutun ve bacaklarınızı aparata sabitleyin. Vücudunuz 90 derece açıya gelene kadar gövdenizi öne doğru bükün. Tekrardan yukarı çıkın, sırtınız tamamiyle dik olmalı. Hareketi yaparken bel bölgenize dikkat edin.

4.Barbell Rollout

3 set / 12 tekrar



Omuz genişliğindeki ellerinizle barı tutun ve bar göğsünüzün önüne gelene kadar eğilin. Karın kaslarınızı sıkın ve alt sırtınızın alçaldığını hissedene kadar öne doğru yuvarlanın. Kanat kaslarınızı sert bir şekilde sıkın ve başlangıç pozisyonuna dönün.

5.Dumbbell Romanian Deadlift

3 set / 20 tekrar



Her iki elinizde birer dambıl tutun ve ayaklarınızı kalça genişliğinde açın. Kalçanızı geriye itin, alt sırtınızın kavisini bozmadan gövdenizi ileri doğru götürün ve kaslarınızda esneme hissedene kadar alçalın. Tekrar geri kalkarken kalça kaslarınızı iyice sıkın.

6.Plank Mountain Climber

3 set / 20 tekrar (her bir taraf için)



Şınav pozisyonu alın ve önkollarınız zemin üzerinde düz olacak şekilde dursun. Bir dizinizi dirseğinize yaklaştırın ve sonra hızlıca geri götürün. Diğer dizinizle hareketi tekrarlayın.

7.Dumbbell Russian Twist

3 et / 20 tekrar (her bir taraf için)



Sağlık topu, dambıl ya da ağırlık plakasını kavrayın ve oturun (ayaklarınız zeminden biraz havada kalsın). Ağırlığı önünüzde tutun ve belinizi bükmeyin. Hızlı bir şekilde gövdenizi yapabildiğiniz kadar sağa doğru döndürün ve sonra aynı şekilde sola doğru hareketi tekrarlayın. Hareketi yaparken karın kaslarınızı iyice sıkın.

8.Decline Situp

3 set / 12 tekrar



Ayarlanabilir sehpayı alt eğime getirin ve sırt üstü uzanın (ayaklarınızı sehpaya sabitleyin). Karın kaslarınızı sıkın ve dik pozisyona gelene kadar gövdenizi yukarı kaldırın.
Yükleniyor...