Geniş Omuz Kasları

Tarih: 23.07.2020 09:26
Geniş Omuz Kasları
Geniş Omuz Kasları
Geniş Omuz Kasları
Bugünkü yazımızda omuz kaslarınızı genişletmek, yuvarlak hale getirmek için yapmanız gereken programdan bahsettik.

Üçgen bir vücut inşa etmek için omuz kaslarınıza daha çok önem vermelisiniz. İnsanların vücudunuzda ilk ilgisini çeken yer burasıdır. Geniş omuz çoğumuzun istediği üçgen vücudun olmazsa olmazı. Aşağıda size önerdiğimiz omuz programını 3 hafta uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

1. Military Press




Geniş ve gelişmiş bir omuz kası inşa etmek isteyenlerin kesinlikle programına eklemesi gereken ilk hareket military presstir. İsterseniz bu hareketi ayakta da yapabilirsiniz. Omuz kasları için son derece etkili bir harekettir. 
Özellikle spora yeni başlayan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu hareketi yaparken dikkatli olmalısınız aksi takdirde bir sakatlıkla karşı karşıya gelebilirsiniz.


2. Dumbell Lateral Raise




Yuvarlak bir omuz inşa etmek mükkemmel bir hareket. Bu hareket üst vücudu genişletir.
Bu hareketi yaparken bilekleriniz dirseklerinizi geçmemeli. Avuç uçlarınız ise her zaman yere bakmalı. Ağırlığı yukarıda 2-3 saniye bekletip yavaş bir şekilde aşağıya indirmenizi tavsiye ediyoruz.


3. Dumbell Front Raise




Göğüs ile ön omuzu birbirinden ayıran bir hareket olan front raise hareketini programınıza kesinlikle ekleyin. Ön omuzu geliştirmek için harika bir hareket.
Dumbelli kaldırırken göğüs kasınızla birlikte omuzunuzu da kasın.


4. Wide Grip Upright Barbell Row 



Gelişmiş bir omuz istiyorsanız arka omuz kasınıza gerekli önemi vermelisiniz. Arka omuz sorununu burada upright barbell row hareketimiz çözüyor. 
Bu hareketimizde mümkün olduğunca ağırlığı yukarda bekletip kaslarınızı sıkmaya çalışın, faydasını fazlasıyla göreceksiniz.
 
Yükleniyor...